PROGRAM PERMATA HARAPAN TINGKATAN 3 2015

TARIKH : 19/10/2015  30/10/2015

PELAJAR YANG TERLIBAT : PELAJAR TINGKATAN 3

 

Program Permata Harapan Tingkatan 3 ( PASCA PT3 ) ini diadakan bagi mengisi masa lapang untuk pelajar-pelajar tingkatan 3 apabila selesainya peperiksaan Pentaksiran Tingkatan Tiga . Objektif program ini adalah untuk memupuk semangat kerjasama dalam setiap diri pelajar . Program ini diselaraskan secara keseluruhan oleh pihak Unit Bimbingan Kaunseling Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Temerloh .  Selain itu , program ini bertujuan untuk melahirkan pelajar yang berdedikasi dan cergas dari segala aspek rohani dan jasmani agar menjadi generasi yang cemerlang menjelang tahun 2016 . Justeru itu , para pelajar seharusnya menggunakan sebaik mungkin peluang yang telah diberikan oleh pihak sekolah untuk menonjolkan bakat yang terpendam dalam diri pelajar . Program ini juga sedikit sebanyak dapat melatih diri pelajar supaya berdispilin dan menerapkan nilai-nilai murni dalam diri masing-masing kerana mereka merupakan aset penting bagi sekolah sekaligus mengharumkan nama sekolah apabila dewasa kelak . 

Antara aktiviti-aktiviti yang dijalankan sepanjang program PASCA PT3 ialah : 

  1.                           Pertandingan Bowling Antara Rumah Sukan 
     
  2.                           
    Pertandingan Ironchef ( Aspuri ) & Kereta Solar ( Aspura )
     3.                             Pertandingan Bola Sepak & Bola Jaring  4 .                                   Pertandingan AppreciatedSchool ( Mengecat Dinding PSS ) 


5 .                                     Pertandingan Sekolahku Hijau ( Menanam Pokok ) 

6 .                                           Lawatan ke Sekolah Tahfiz Al-Wadi  
      7 .                                        Pertandingan Senamrobik Antara Rumah  8 .                     Perkhemahan Di Pusat Biodiversiti Bukit Rengit , Lanchang , Pahang
                                   
                        

 
                       
             
1SEKOLAH 1BLOG KE ARAH TRANSFORMASI PERKHIDMATAN BIMBINGAN DAN KAUNSELING

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Let's draw our own doodle !